0 termék a kosárban
0 Ft
RÓLUNK

 

Az Étteremről:

A Szimbiózis Alapítvány egy régi bezárt fitneszterem átalakításával 2014 december 3-án, a Fogyatékos Emberek Világnapján nyitotta meg a „Batyu-Téka több, mint Étterem…” elnevezésű speciális közösségi színterét Miskolc belvárosában, az Arany János utca 4 szám alatt. Esetünkben nem egy egyszerű fogyatékossággal élőket foglalkoztató étteremről van szó (ezért is választottuk a „több, mint étterem” szlogent) ugyanis a hely közösségi és szociális tevékenysége sokkal erőteljesebb, mint az ingatlan működtetését fenntartó éttermi funkció.

A „batyu” elnevezés utal egyrészt az étteremből induló ebédfutár szolgálatra (a belvárosban pl. háromkerekű triciklivel), másrészt az étteremhez kapcsolódó „Mosoly Kuckó” elnevezésű fejlesztő játszóházra, melyben fogyatékossággal élő gyermekek és felnőttek speciális baby-sitter szolgáltatását biztosítjuk. A „téka” szó pedig az Étteremben elérhető, mintegy 300 könyvből álló gyógypedagógiai –szociális szakkönyvtárunkra utal. A „több mint étterem” a további plusz funkciókra utal: van gyógytea klub (szülők sorstársklubja), fogyatékossággal élők párkeresője, szakmai rendezvények, speciális kiállítások stb.

Az étterem 3d bejárása:


 

Panoráma képek:

Munkahelyteremtés: az étterem megnyitásával és a főzőkonyha fejlesztésével 15 új munkahelyet hoztunk létre fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességűek számára. Munkatársaink közül többen értelmileg akadályozottak és autizmussal élők, akik körforgásban dolgoznak a háttérmunka és a kiszolgálórész között annak érdekében, hogy mindenki közvetlenül kapcsolatba kerülhessen a vendégekkel. 

 

A projekt a TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0192 kódszámú, „Batyu-Téka, a Magyar Vidék Ajándéka” elnevezésű „Innovatív, kísérleti foglalkoztatási programok támogatása” pályázati konstrukció támogatásával jött létre. (Széchenyi logó)

 

Alapítványunkról:

 

A Szimbiózis Alapítvány egy komplex szolgáltatási modellt hozott létre. Fő célcsoportunkat autizmussal élők és értelmileg akadályozottak alkotják, de különféle szolgáltatásokat nyújtunk más fogyatékossággal élők számára is. Támogatjuk a sérülteket nevelő családokat (szállítás, nappali ellátás, átmeneti tehermentesítés, speciális táborok), valamint a felnőtt fogyatékossággal élők önálló életviteli törekvéseit (foglalkoztatás, lakóotthonok, képzések, terápiák, sport és szabadidős tevékenységek, egyéb fejlesztő programok). Különös figyelmet szentelünk a széles körű társadalmi szemléletformálásra: hazai és európai önkéntes szolgálat (EVS) biztosítása, nyilvános fórumok, utcai kampányok megvalósítása, célcsoport bevonásával osztályfőnöki órák és interaktív integrációs programok kivitelezése, közreműködésükkel speciális turisztikai szolgáltatás működtetése. A gazdasági szférával aktivitásunk nem csupán a CSR programokra, hanem többszintű együttműködésekre és a célcsoport nyílt munkaerő-piaci piaci foglalkoztatására is kiterjed. Aktív tagjai vagyunk több hazai és nemzetközi szövetségnek.  

Bővebb információ: www.szimbiozis.net, Facebook: Szimbiózis Alapítvány

 Készítette:
Futureweb