0 termék a kosárban
0 Ft
Műhelyek

A Szimbiózis Alapítvány baráthegyi és martin-kertvárosi telephelyének kézműves műhelyeiben fogyatékossággal élő fiatalok dolgoznak. A fa, dísztárgy, szövő, papír előkészítő és papír alapú műhelyek egyedi készítésű termékeit ezidáig a telephelyeken (3528. Miskolc, Forgács Antal u. 18 és 3535. Miskolc, Ibolya u. 41), különböző vásárokban (pl.: Szerencsi Csokifesztivál, Kocsonya Farsang, Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok, ünnepkörökhöz kapcsolódóan a miskolci Auchan áruházban és a Miskolc belvárosi Batyu-Téka több, mint Étteremben.

Műhelyeink termékei a következők:

Az ajándék készítő műhelyben dekorációs jellegű tárgyak, asztali, fali díszek készítése történik, különböző alapanyagokból (fa, textil, gyöngy stb.), valamint a Baráthegyi Majorságban található természetes anyagok, pl.: virágok, termések felhasználásával. Az ajándéktárgy készítő műhelyben kiscsoportos munkavégzés folyik.

Egy csoport ezüstözött drót ékszereket, gyűrűket, fülbevalókat, medálokat, karkötőket, valamint komplett szetteket készítenek gyöngyök és ásványok felhasználásával. A többi csoport a szezonális jellegű (Valentin nap, Húsvét, Anyák napja, Mikulás, Karácsony), valamint a megrendelésekre készített termékek elkészítésében vesz részt.

Fa alapú műhelyeinkben madáretetők és fa játékok készítése zajlik, valamint a többi műhely számára előkészítő folyamatokat végeznek, pl.: ékszertartó dobozkát, bortartót készítenek, amelyet később a műhelyekben különböző technikákkal díszítenek.

Fiataljaink a szövés és a nemezelés technikáját is elsajátították, ezáltal kreatív, egyedi kézműves termékeket készítenek a műhelyben, mint például nemezelt tolltartó, táska, hajdísz, nyaklánc, fülbevaló és lábtörlő is készül.

A papír alapú ajándéktárgy készítő műhelyhez kapcsolódóan nemrégiben egy kiegészítő műhely is kialakításra került, ahol a papírmerítő folyamat előkészítése zajlik. Az itteni munkafolyamatokban (pl.: a papír kis 

darabokra történő tépése) a súlyosabb fokban érintett fogyatékossággal élők vesznek részt, ezzel is (hasznosan) hozzájárulva a végtermék elkészüléséhez. A papírműhelyben a merített papír termékek saját receptúra alapján készülnek; különleges papír(lap)ok (pl.: meghívó papír, boros címke), noteszek, könyvjelzők, képeslapok és naptárak készülnek itt.

A kézműves műhelyekben készült termékeink egytől egyig különlegesek, akárcsak készítőik. Célunk és legfontosabb törekvésünk, hogy mindenkinek megtaláljuk azt a munkafolyamatot, amelyet –képességeihez mérten- a legjobb tudással és minőségben el tud végezni. Kollégáink missziója, hogy a nálunk dolgozó fiatalokkal azt éreztessék, hogy van egy olyan hely, ahol ők a legfontosabbak! Mert értük vagyunk!

 

 

 

         Készítette:
Futureweb